неделя, септември 21, 2008

Обзор на седмицата

Румънските клубове започнаха участието си в Европе през тази седмица.

Рома-ЧФР Клуж 1:2
Първо ЧФР Клуж успя да победи като гост в Италия и да даде стимул за добра седмица на всички румънски тимове.

Стяуа- Байерн М 0:1
После дойде ред и на Стяуа да излезне за шампионската лига. Армейците излезнаха без 5 титуляра срещу немците, но въпреки това играха достойно. 2 греди и един отменен гол остави Стяуа в актива си след този мач. Тимът от Генча с играта си показа, че ще се бори за класиране и продължаване в следващия етап на Ш.Л.

Хамбургер- Униреа Узрзичени 0:0
Добро начало и добър резултат за дебютанта е Европа по 20 000-то румънско градче. Униреа игра като равен с равен с популиарния немски тим и си остави големи шансове за реванша.

Волфсбург- Рапид 1:0
Неочаквано лошо начало за тима от Джулещи, който иначе стоя добре на терена и създаде няколко положения. Шансовете за реванша остават.

Тимишоара- Партизан 1:2
Тимът на Тимишоара бе разочарованието на румънския футбол. Въпреки, че първи вкараха гол в мача, сините допуснаха Партизан да си вземе своето. Сърбите победиха заслужено, защото бяха по-добрия тим на терена.

Славия Прага- Васлуй 0:0
Въпреки, че домакините играха доста нападателно, Васлуй успя да направи равен. много добър мач за българина Станислав Генчев, който въпреки, че се контузи остана на терена и нацели една греда през пррвото полувреме.

НЕК Холандия - Динамо Букурещ 1:0
"Кучетата" направиха доста слаб мач, заради което заслужено загубиха. По време на мача ултрасите на Динамо метнаха фоеверка по съдията и по играч на противника, след което започнаха да целят със седалки и фоеверки феновете домакините, Заради тези изцепки Динамо може да бъдат наказани от УЕФА.

Няма коментари: