събота, септември 13, 2008

КОМЕНТАР: Униреа Урзичени ще е изненадата в УЕФА

Униреа Урзичени като нищо ще се превърне в изненадата на УЕФА тази година. Отборчето от малкият румънски град, който преди години направи дебют в първа лига играе изключително тактически правилен футбол. В момента Униреа водят на Рапид с 0:1 като гост и отново показват, че не им пука от имена. Отборът си играе своя футбол - 100%-ова дисциплина на терена и непреодолима защита. За мен няма да е изненада отбора да изхвърли Хамбургер и да влезне в групите на УЕФА. В момента отбора на Дан Петреску е с най-много вкарани голове в румънското, а тактиката на игра е удоволствие да се наблюдава от всеки, който разбира от футболни постройки. За тима от малкото градче едно е важно - никога не се плаши от имена, излиза на терена и си спазва великолепната постройка, която е изградил Дан Петреску. Именно поради тази специфичност смятам, че румънците могат да бият Хамбургер дори още в първата среща като гост. Да, вярно е, че отборът няма никакъв опит в Европа, но рядко се вижда футболен ъим да играе толкова грамотен тактически футбол. Без да блестят с каквито и да е класни играчи и имена, тима от Урзичени залага на колектива и вгорчава живота на всички румънски грандове.
Колкото и смешно да звучим сега, сайта за румънски футбол вярваме, че Униреа ще е изненада в тазгодишния турнир не УЕФА.
Много хора, които са противници на румънския футбол смятат, че като Румъния играе със 7 тима в Европа ще вземат малко точки и коефициентът ще им се дели на 7. Това няма да стане. Клубовете от северната ни съседка ще се представят на ниво.
Успех момчета!!!

Няма коментари: