четвъртък, март 27, 2008

Румъния ще стане европейски


Позволявам си един коментар, който надявам се ще ви е интересен. Много фенове на английския футбол са ме бъзикали за оптимизма ми по отношение на румънския футбол. Ето, аз сега ще го демонстрирам отново. Румъния има огромните възможности да станат европейски шампион тази година, въпреки, че са в група с Италия, Франция и Холандия. Ще ви кажа защо. Румънците в момента са най-силния отбор в Европа. Разбиха Русия (която отстрани любимата на много българи Англия), като направо я смачка за 90 минути, а руснаците, които също играят на ЕВРО трябва да се радват, че мачът завърши само 3:0. Тук става ясно, че всички, които са ме бузикали, трябва да хапнат малко мамалига и да млъкнат, защото стана ясно едно - Румъния е сила във футбола. Имаше моменти, когато не знаеха къде е топката от модерната игра на комшиите.
Нека анализираме съперниците на Румъния в "групата на смърта". Започваме с Италия - единственият отбор, който може да се опъне на Румъния в тази група. Равенство на съседите с жабарите ще ги изстреля на първо място в групата. Франция - един отбор, който е определено по-слаб от румънския погледнато от всякакви аспекти. Само липсата на късмет може да отнеме на Румъния 3 точки от този сблъсък. Холандия - тук ми става смешно, защото лалетата вече ядоха бой от румънците, а сега ги чака още. Това е безспорно най-слабия отбор в групата, но се надявам да свършат равен с Франция. Холандия едвам измъкна равен на собствен терен с Румъния в квалификациите, след което загуби в Букурещ и съвсем заслужено се нареди на второ място след съседите, един кръг преди завършване на мачовете в групата.
Румъния - като изключим загубата от България (в мач без значение), съседите нямат загуба в официален мач от няколко години. Така че колкото и смешно да ви звучи - за мен Румъния е основен фаворит за спечелването на европейското. Само ще ви напомня, че нищо и никаква Гърция е европейски шампион, а комшиите от север са си футболна страна с традиции в този спорт.
Румъния ще премине тази група без проблем, гарантирам го това нещо, а по-натам няма кой да я спре.

Няма коментари: