петък, юни 13, 2008

Румъния изпусна Италия

Румъния изпусна Италия в изключително оспорван мач. След като комшиите поведоха, малко разсейване помогна на Италия да изравни резултата. Скед гола на "адзурите", като и цяло второ полувреме румънците бяха господари на терена, като с играта си направиха истинска лекция за модерен и красив футбол. Дузпа изпусната от Муто денесе шансът на Италия да постигнат равенство с силния отбор на Румъния. Ударите в рамката на вратата са 5:4 за жълтите, показа статистиката след мача.
Въпреки, че Румъния бе смятана за най-слаб отбор в групата, комшиите са непобедими вече втори мач. Равенство може да им осигури класиране, стига Холандия и Италия да завършат наравно.
След мачът Муту се извини на феновете: "За 7 години не съм изпуснал нито една дузпа за Румъния от един контролен мач с Франция в Париж. Искам да им се извиня на феновете и да им благодаря, че в края на мача скандираха името ми. Много съм ядосан, че не можахме да бием Италия, но и това е резултат, който трябва да уважаваме", заяви звездата на Фиорентина.

Няма коментари: