сряда, юни 04, 2008

Стяуа аут от шампионска лига, Бекали от футбола

Стяуа последва примера на ЦСКА, след като дисциплинарната комисия в Румъния им отне 7 точки и наказа собственика на отбора Джиджи Бекали да не се занимава с футбол 2 години. Доказателството за корупция вади автоматично Стяуа от участие в шампионската лига.
Мярката е за това, че собственикът на Стяуа се опита да даде пари на Университатя Колж, за да победят съперника на Стяуа за титлата - ЧФР Клуж.
Отнемането на 7 точки не лишава Стяуа от участие в най-престижния турнир, но в правилото на УЕФА пише, че не може отбор, замесен в корумпционен скандал да играе за Ш.Л., поради тази причина бе изхвърлен и португалския Порто.
Румънският гранд ще обжалва мярката първо в Румъния, след това в Лозана. "Ще сменя всички членове на тази комисия", закани се ядосаният Бекали. Подобно на Левски, румънският Рапид, който е след Стяуа в класирането отказа да играе на мястото на Стяуа в Шампионската лига. "Мярката е твърде драстична, и други отбори са го правили това нещо", заяви бившият собственик на Рапид Джордже Копос.

Няма коментари: