събота, октомври 04, 2008

УЕФА срам за Румъния

До истински срам за румънския футбол доведоха 5-те румънски отбори, които се състезаваха за Румъния. В черния четвъртък за румънския футбол отпаднаха всички 5 отбора. Въпреки, че играха все с именити съперници, това не оправдава тимовете от северната ни съседка.
Димамо- НЕК Холандия 0:0 (0:1) Динамо имаха да връщат само един гол но така и не успяха да го постигнат. Скандално съдийство не даде чиста дузпа на "кучетата" и през цялото време подкрепяше тима на гостите. Но това не може да е оправдание на червено белите да отпаднат от холандския дебютант от турнирите. В Румъния веднага тръгнаха слухове, че Динамо са загубили, за да се съсредоточат в Румъния, за да влезат в Шампионска лига догодина.
Рапид- Волфсбург 1:1 (0:1) Рапид се изложеха много, въпреки отличната форма на Волфсбург, отборът от "Джулещи" не направи нищо повече освен да достигне до равенството, след като швабите поведоха първи.
Партизан- Тимишоара 1:0 (2:1)
Тимишоара се представи достойно в Београд и игра равностойно на лидера в Сърбия, който си беше осигурил конфортна преднина още от първия мач. Все пак Тимишоара пак загуби.
Васлуй- Славия Прага 1:1 (0:0) Васлуй беше накрачка да се класира след като поведе с 1:0, но все пак евро опита на Славиа Прага си каза думата и румънците отпаднаха. Все пак за дебют в Европа Васлуй се представи достойно, след като се промъкна от Интертото в УЕФА и беше на косъм да влезне в групите на турнира.
Униреа Урзичени- Хамбургер 0:2 (0:0) Униреа постигна равенство в Хамбург и от нея се чакаше много. Отборът от малкото градче обаче като домакин направи по-слаб мач и заслужено загуби. Липсата не опит в Европа на тима от 20 000-ното градче си каза думата.

Няма коментари: