сряда, септември 17, 2008

ЧФР Клуж превзе Римската империя. Победи Рома с 1:2

Сериозен успех постигна ЧФР Клуж при дебюта си в Шампионската лига. Шампионът на Румъния победи Рома на стадион "Олимпико" с 2:1, като изпусна поне още 7 чисти голови положения. Мачът тръгна зле за румънците, които тръгнаха притеснени от първото си участие в най-престижния клубен турнир. Скованата игра обаче беше до 20-та минута, до когато за тяхно съжаление получиха и гол. След това обаче ЧФР Клуж изтика Рома в нейното поле, като бързо върна попадението, след красив пас с пета на Еуген Трика. След 25-тата минута положение след положение се редяха пред вратата на Рома. Публиката започна да освирква любимците си, а римляните се молиха да свърши полувремето при равен резултат. Румънският обрач пред вратата на "вълците" даде резултат още в началото на второто полувреме, когато ЧФР Клуж поведе с 2:1. Рома съвсем се стъписаха, като оставиха румънците да владеят играта. Така се стигна и до ефектна греда в полза на ЧФР Клуж. И домакините имаха едно 2 положения през второто полувреме, но защитата на румънския шампион действаше ефектно.
Така съвсем заслужено ЧФР Клуж стартираха с победа в групата и се превърнаха в основен фаворит за класиране. Следващият мач е след 2 седмици в Клуж и ще е дерби между двата тима, които вероятно ще се борят за първото място. ЧФР Клуж-Челси ще даде много отговори, как ще се развият нещата между тези 4 отбора.
Иначе това е второ поредно поражение на Рома от румънски тим за последните 2 месеца. Наскоро римският клуб гостува на Стяуа в Букурещ, където до 88-а минута губиха с 3:0, но накрая успяха да отбележат почетен гол.

Няма коментари: