понеделник, май 12, 2008

КОМЕНТАР: Николай Димитров - Хичо в Стяуа


Ще си позволя да коментирам темата, която е изключително интересна. От много отдавна мечтая българин да се докосне до чудото Стяуа, да стане част от този велик отбор от тази история. Бил съм на "Генча" и едно ще кажа, на този стадион има някакъв магически дух. Като си на трибуните усещаш нещо велико. Истинската дума е РЕСПЕКТ.
Да си част от Стяуа не е само късмет, това е нещо уникално, казвали са го и легенди от рода на Олег Протасов, Валтер Дженга, Джика Хаджи и кой ли не още. Един млад българин има възможност да се докосне до този отбор и да стъпи в големия футбол - големите пари, голямата дисциплина, големия труд и .......големите успехи. Това е Стяуа.
Да си на секунда от финала за УЕФА и да не стигнеш там, само заради подценяване на английски отбор. Да си взел преди това КЕШ (началния вариант на Шампионската лига), суперкупата на Европа и още един финал за КЕШ, ето това е Стяуа. Тази Стяуа, на която като чуеш акустиката и скандирането на феновете на стадион "Генча" и те побиват тръпки от възбуда. Тази Стяуа, за която пропуска за участие в шампионска лига е срам, която играе пред 20 000 зрители срещу изпадащ отбор. Да, точно там може да отиде български играч.
Дано от Левски не го прецакат, дано не се полакомят за финанси, защото им дават близо 2 млн. $, което хич не е малко. Дано в Левски дадат шанс на играча си да играе в истински мачове в силно качествено първенство, каквото е румънското. Да игра е всеки мач като финал, да няма легнали отбори, да няма разходки по терена.
Сините шефове трябва да знаят, че Стяуа няма да позволи да я изнудват и ако се опитат да вдигат още сумата (тръгнаха измислици, че ЦСКА Москва предлагала 2 млн. евро) то Бекали ще им размаха пръст и ще купи друг играч.
Иначе от единствения български сайт за румънски футбол пожелаваме от сърце на Николай Димитров - Хичо да стане част от тази магия и да заиграе в Стяуа.

Няма коментари: